Tikka masala z červené čočky

Suroviny
- 150g červené čočky (syrové)
- 200 ml kokosového mléka
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm cca čerstvý zázvor (nastouhaný)
- 1 chilli paprička
- 1 čl římský kmín
- 1 čl garam masala
- 1čl mletý koriandr
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý koriandr
Postup
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a v hlubší pánvi orestujeme dokud cibule nezesklenatí.
- Přidáme koření – římský kmín, garam masalu, mletý koriandr, sůl, pepř, nakrájenou chilli papričku a zázvor. Necháme rozvonět cca minutu.
- Přidejte čočku, plechovku rajčat a kokosové mléko a vařte do změknutí čočky (cca 20 minut)
- Podáváme s rýží a čerstvým koriandrem, který tikka masalu krásně provoní.