Suroviny

  • 1 kg hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 200 g másla/Hery (jediné cukroví, kde používám Heru)
  • 200 g medu
  • 4 celá vejce
  • 2 čl jedlé sody
  • 2 čl perníkového koření – perníkové Vitana, Avokádo

Postup

  1. Všechny přísady kromě mouky utřeme v míse – můžeme nahřát nad párou.
  2. Poté postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto, které necháme alespoň půl dne odpočinout v lednici.
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme.
  4. Pečeme na pečícím papíře, horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Nemusíme dělat velké odstupy na plechu – nerostou do šířky.
  5. Zdobíme za 2-3 dny. Perníčky se musí vydýchat, jinak poleva odpadává.

TIP

Do krabice s cukrovím dávám půl jablka, perníčky hezky změknou a provoní.