Losos s koprovou omáčkou

Suroviny

  • Filety z lososa
  • 3-4 PL másla
  • 1 Hrst nakrájeného čerstvého kopru
  • 330 ml smetana na vaření
  • Brambory dle potřeby
  • Mléko/vývar na zředění
  • Sůl
  • Cukr
  • Hořčice
  • Ocet
  • Mouka na zasypání na jíšku

Postup

  1. Filety lososa osolíme a opepříme, poklademe trochu másla navrch a dáme péct do trouby na 180 stupňů.
  2. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené a okmínované vodě.
  3. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a necháme udělat světlou jíšku (3 minuty cca).
  4. Přisypeme nakrájený kopr, trochu necháme rozvonět a přilijeme smetanu. Necháme probublat, můžeme zředit mlékem nebo vývarem pokud je omáčka moc hustá.
  5. Omáčku dochutíme octem, cukrem, solí, můžeme přidat lžíci hořčice.
  6. Bon App!