Losos s koprovou omáčkou

Suroviny
- Filety z lososa
- 3-4 PL másla
- 1 Hrst nakrájeného čerstvého kopru
- 330 ml smetana na vaření
- Brambory dle potřeby
- Mléko/vývar na zředění
- Sůl
- Cukr
- Hořčice
- Ocet
- Mouka na zasypání na jíšku
Postup
- Filety lososa osolíme a opepříme, poklademe trochu másla navrch a dáme péct do trouby na 180 stupňů.
- Brambory oloupeme a uvaříme v osolené a okmínované vodě.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a necháme udělat světlou jíšku (3 minuty cca).
- Přisypeme nakrájený kopr, trochu necháme rozvonět a přilijeme smetanu. Necháme probublat, můžeme zředit mlékem nebo vývarem pokud je omáčka moc hustá.
- Omáčku dochutíme octem, cukrem, solí, můžeme přidat lžíci hořčice.
- Bon App!